Rapoo- It solutions & Corporate template

04-6770111

צור קשר

eindorm@eindor.org.il

שלח דוא"ל

אתר הנצחה לתושבי הישוב .
האתר עדיין בשלבי בנייה וחסרים בו תמונות סיפורי החיים
איתכם הסליחה

דף הנצחה לשפירא שמואל ז"ל
(01/02/1934 - 08/08/2019)     (  -  )

שמואל שפירא

שמואל נולד במונטבידאו בירתה של אורוגואי בפברואר .1934

 הוריו, בלה ועזריאל היגרו מאירופה לפני מלחמת העולם השנייה ודרכם נפגשה במונטבידאו. אמו בלה, שהגיעה לאורוגואי מפולין יחד עם שתי

אחיותיה, איבדה את הוריה במגפת הטיפוס שפקדה את אירופה בראשית המאה הקודמת. אביו, עזריאל היגר מהעיר רובנו שעל גבול פולין אוקראינה. בפולין עסקה המשפחה בעסקי פרוות ואביו המשיך בעסקים אלו עם הגעתו לאורוגואי.
בהמשך פתח האב חנות מכולת שבעזרתה פירנס את משפחתו. שמואל בצעירותו, כשעדיין לא חלמו על אמזון, היה עושה משלוחים לבית הלקוח ממוצרי המכולת.
שמואל אהב כדורגל ומגיל צעיר שיחק והיה נפצע לא אחת במשחקים השכונתיים. שמואל היה תלמיד חרוץ, ושקדן. בבית הספר התיכון נפגש עם יצחק פארן ז"ל שהזמין אותו להצטרף לשומר הצעיר, מה שבראיה לאחור שינה את מסלול חייו של שמואל. בשומר הצעיר הוא היה מדריך
ובנוסף עסק בציור. עם סיום התיכון, שמואל למד אדריכלות אולם לאחר שנתיים לימודים אקדמאים, יצא להכשרה בשומר הצעיר לקראת עליה לארץ והצטרפות לקיבוץ.

בתנועת השומר הצעיר פגש שמואל את מרים אשתו לעתיד, (שמצידה הביאה לתנועה את ז'וז'י,) ומשם דרכם המשיכה במשותף....

בשנת ,1956 עם סיום מלחמת סיני, הגיע הגרעין הדרום אמריקאי "המוצ'צ'וס" לעין דור. 

שמואל ומרים בחתונתם שנערכה בשנה זו, חנכו את חדר האוכל החדש ישן. 

עם הגעתו של שמואל לעין דור, הוא עבד ברפת, חלב בידיו והאביס עם קלשון.

ב 1958 נולד בנו הבכור ישי, ולכבוד הולדתו הוא החליט ל"המציא" את שעת האהבה והיה הולך לבקר אותו בהפסקת 10 למגינת ליבם של חלק מהחברים.

ב 1963 עם הקמת הפרדס, הצטרף לצוות ועד סוף שנות השבעים היה בפרדס וניהל אותו במשך תקופה ארוכה.

בראשית שנות השישים נולדו בניו דני ואיל. מעט לאחר מכן עלתה ארצה אחותו הצעירה פנינה וגם הוריו שבאו לגור לידו כאן בעין דור. 

בסוף שנות השבעים הצטרף שמואל לצוות טלדור ושימש בתפקיד מנהל הייצור מספר שנים. מאמצע שנות השמונים, היה מרכז משק לתקופה של שתי קדנציות. בתפקידו זה, בין השאר, הוביל את הקיבוץ ליישום של הלינה המשפחתית וסיומה של תקופה בקיבוץ השיתופי.

בשנות התשעים, נכנס שמואל לעבוד בהנהלת החשבונות של הקיבוץ, ושם עסק במספר רב של תחומים, האחרון שבהם, חשב שכר, שאותו סיים לפני מספר שנים בלבד.

בשנתיים האחרונות נכנסו לחייו של שמואל בעיות בריאות שהפרו את "גן העדן" ההרמוני בו התנהלו חייו עד אז ואמש, בגיל ,85 הוא נפרד מאיתנו. בשקט, בצניעות וללא סבל.

שמואל אהב את הקיבוץ ואת הרעיון הקיבוצי, אהב את מדינת ישראל והיה ציוני נלהב, אהב את משפחתו הרחבה, אבל יותר מכל, אהב את נבחרת אורוגוואי במונדיאל.

השאיר אחריו, את מרים אשתו אהובתו, שלושה בנים וכלות, 5 נכדים, ואחותו פנינה ומשפחתה.   יהי זכרו ברוך
 
 

לאבא,

כבר כמה חודשים שאני פוסע לעבר רגע הפרידה ממך, אבי היקר. רגע נעלם ונאלם.

חושב אני לעצמי, מסכם ומוחק, מהרהר ונחנק, וטופס את עצמי ואומר, מה פתאום, הזמן טרם הבשיל, אתה כל כך חזק ובריא, רק אתמול עוד רכבת על אופניים, ונהגת ברכב, שלשום עדיין ישבת בצוות של קרן עין דור,
ולפני שבוע עוד הפקת מי יודע כמה תלושי שכר לעובדי הקיבוץ.

ואתמול, כשלא היינו מוכנים, פתאום זה קרה. והעצב מהול ברווחה, והכאב נשטף במנוח, והלב בוכה כשהראש מנחם.     
והנה אנחנו, אוהביך הרבים, מביאים אותך למנוחת עולם במקום שכל כך נקשרת בו, שכה אהבת, שמאד התגאית בהיווצרותו ויישותו, בעמק יזרעאל, לרגלי התבור, בארץ ישראל, בקיבוץ עין דור. כאן הקמת בית, בנית משפחה, גידלת ילדים והיית שותף ליצירה גדולה.
אבא, המון דברים למדתי ממך במהלך חיינו המשותפים, חלקם למדתי מבלי שידענו שנינו, חלקם למדתי מבלי שידעת אתה וחלקם ידעת מבלי שידעתי אני. ואחד מאלה שלימדתני, ושאתה ידעת שאתה מלמד אותי ואני ידעתי שאני לומד ממך, זה לטעת עץ.

אתה לימדת אותי לטעת עץ, הבנת את משמעות המעשה והנחלת לי אותו באמונה. לטעת עץ זה להבטיח את צרכיו, להתבונן בגדילתו, לטפחו, לגזום כשצריך, ליהנות מצילו ומפריו.

ב 1960 בן שנתיים הייתי, כשנטענו ביחד לראשונה, עץ תות זה היה, לא רחוק מכאן בצריפים השחורים שמתחת לשוודים שאינם עוד, שם גרתם אתה ואימא. אני זוכר מהתמונה כיצד מסביר אתה, על גוש השורשים, על כיסוי נאות  והימנעות  מחללי אויר, על פיזור הזבל, מסביר ומבצע, משאיר לי להחזיק בצינור ולהמטיר ממימיו. גדל עץ התות עם השנים, צמח ויפה ונתן מפריו לאורך שנים. לאחר מכן, שנה שנה, בכל ט"ו בשבט, אט אט לימדתני עוד ועוד את רזי נטיעת העצים. פעם בחורשת הקן, ופעם במדרון המזרחי. בשנות נערותי, עת עבדתי לצדך בפרדס, זה כבר הפך לריקוד סוער ונטענו ביום מאות עצים בפרדס הקיבוץ, כולם צמחו נתנו את פריים בברכה. וגם עת עברתי להתגורר בהרדוף, היית מגיע בט"ו בשבט ונוטע איתנו את עצי החרוב, האלון והכליל. ידעת את הסוד של הקשר בין העם, האדם והאדמה, הוא היה מובנה בתוכך, מובן לך מאליו. השורשים נאחזים במוצקי הקרקע, יונקים וניזונים, הגזע איתן ויציב, והבדים... הם נישאים אל על בהתאם למשבי הרוח.  אבא, אהבתי אותך על היותך לי, מורה ותלמיד, לימדתני אך גם רצית לשמוע וללמוד את החדש שהבאתי. אהבתי את עשייתך  ששילבה חמלה ויושרה והגינות. אהבתי את צניעותך שבאה לביטוי בכל מעשה ידיך. אהבתי את אהבתך לאמא, ולמשפחה הרחבה, אהבתי להיות נאהב על ידך, ואוהבך על כל אלא לעד. 

  שכב בשלום,
  אתה בידי הרוח עכשיו.
  ישי שפירא
 
 

שמואל שלי,

איך אני יכולה להיפרד ממך כאשר אני לא זוכרת חיים בלעדיך? כמעט 70 שנה שאנו חווים ביחד את החיים. גיל הנעורים מלא תקוות לעתיד לבוא, עולם פתוח
וזוהר, פעילות ענפה  
בתנועה, חיי נעורים תוססים, הרבה ים, עליה לארץ,
הקמנו משפחה מאוחדת ואוהבת.

נולדו בנינו, הצטרפו כלותינו, ובהמשך נולדו נכדינו שהיו מאור עיניך. אתה אהבת את המשפחה רק דאגת להם ולי ואף לבנות הזוג של הנכדים.

שמואל, חיינו חיים מלאים, התאפשר לנו לחיות את חיינו לפי בחירתנו, אתה היית עבורי מאהב גדול והחבר הכי נאמן שיכול להיות והעצות הטובות והנכונות ביותר . אנחנו נמשיך לצעוד בלב החיים ואתה תהיה שזור בליבנו. ואתה שמואל שתלת בליבי אהבה גדולה, והגעגועים כבר כאן. נוח בשלום יקירי.
מרים 




הוסף

""
וויליאמס סמדר


< חזרה לאתר הנצחה
eindor abc
ab מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות